deyaki-konservativni-respublikantsi-rozkritikuvali-baydena-za-vizit-v-ukrayinu

Деякі консервативні республіканці розкритикували Байдена за візит в Україну

 • 591636 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Неочікуваний візит президента США Джо Байдена в Україну в понеділок викликав кілька нападок з боку консервативних республіканців у Конгресі. Вони критикували підтримку американського лідера країни, яка постраждала від війни, і звинуватили його в "нехтуванні проблемами вдома". Про це інформує УНН, посилаючись на NBC News.

Деталі

Зазначається, що у той час, як Байден здійснив несподіваний візит до України в знак підтримки та солідарності, республіканці намагалися використати цю подію, щоб висвітлити проблеми в Сполучених Штатах, як, на їх думку, "ігнорує" президент.

Відтак, конгресмен Енді Біггс апелював до необхідності підтримати місто Східна Палестина, де на початку лютого поїзд з небезпечними речовинами зійшов з рейок, унаслідок чого стався витік, і американці були вимушені евакуюватися зі своїх домівок. Інший конгресмен, Метт Гетц, звернув увагу на кризу на південному кордоні країни, заявивши, що у День Президента Байден начебто "відмовляється від Америки заради України".

Як зауважує NBC News, у січні 2023 року президент відвідав американсько-мексиканський кордон, де спостерігається наплив мігрантів із Центральної Америки, які шукають притулку. Він не перебував на місці інциденту з потягом в Огайо, але федеральні чиновники були на місці протягом кількох годин. Також, минулого тижня у Східній Палестині перебував адміністратор Агентства з охорони навколишнього середовища Майкл Ріган.

Конгресмен Марджорі Тейлор Грін опублікувала у Twitter заклик до відокремлення частини США, та заявила, що війна в Україні начебто "перетворилася на війну між США та Китаєм" і має "негайно припинитися".

Доповнення

Перебуваючи у Києві, Байден наполягав на тому, що Сполучені Штати залишатимуться непохитними у своїй підтримці України, і оголосив про додатковий пакет допомоги на суму 460 мільйонів доларів, який включатиме більше військового обладнання та зброї, зокрема протитанкові ракети Javelin.

"Попри всю розбіжність, яку ми маємо в нашому Конгресі з деяких питань, є значна згода щодо підтримки України", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідь на ультиматум путіна та дискусії щодо швидкості надання зброї: чим важливий приїзд Байдена до Києва

Українські Національні Новини

Політика