dfs-planuye-zaprovaditi-spilniy-z-polscheyu-rumuniyeyu-ta-slovachchinoyu-kontrol-na-8-kpp

ДФС планує запровадити спільний з Польщею, Румунією та Словаччиною контроль на 8 КПП

 • 8922 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Державна фіскальна служба України сподівається на запровадження спільного з Польщею, Румунією та Словаччиною контролю на 8 пунктах пропуску. Про це повідомив в.о. заступника Голови ДФС Мирослав Продан, йдеться у повідомленні на сторінці ДФС у Facebook, передає УНН.

"У даний час спільний контроль здійснюється у 8 пунктах пропуску, розташованих на українсько-польській та українсько-молдовській ділянках державного кордону. Ми розраховуємо на запровадження спільного контролю ще у 8 пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною. Наразі відбуваються відповідні переговори з нашими партнерами з цих країн, вживаються заходи щодо створення та розвитку відповідної інфраструктури в пунктах пропуску", - зазначив М.Продан.

При цьому він зазначив, що у серпні цього року була створена Міжрегіональна митниця, завдання якої полягає у координації діяльності митних органів в Україні на випадок надзвичайних ситуацій та боротьбі з контрабандою та можливими корупційними проявами.

Він також додав, що у 2016 році завдяки зусиллям по спрощенню та прискоренню митних процедур 96% декларацій подається в електронному вигляді; майже 90% товарів, які імпортуються в Україну, оформлено за 1 методом; декларації в режимі експорту оформлюються протягом 1 години, в режимі імпорту - 2 годин 15 хв. Крім того, а з 1 січня 2016 року видано 48 тисяч сертифікатів EUR.1.

Українські Національні Новини

Політика