dinamo-i-shakhtar-sogodni-viznachat-volodarya-kubka-ukrayini

"Динамо" і "Шахтар" сьогодні визначать володаря Кубка України

 • 8989 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Сьогодні у Дніпрі на стадіоні “Дніпро-Арена” о 20:30 розпочнеться фінальний матч за Кубок України, в якому “Динамо” зіграє проти “Шахтаря”, повідомляє УНН з посиланням на сайт “біло-синіх”.

Команди мають багату очну історію в рамках офіційних турнірів незалежної України. Загалом суперники провели між собою 83 матчі, і перевага на боці донецького клубу – 31 перемога проти 28 у "Динамо".

Що стосується історії протистояння в розіграшах вітчизняного Кубка, то "біло-сині" провели з "гірниками" 13 поєдинків (4 перемоги "Динамо", 1 нічия, 8 перемог "Шахтаря"). Дев'ять разів команди зустрічалися у вирішальному матчі, й кияни п’ять разів здіймали над своїми головами заповітний трофей (донеччани – чотири рази).

Примітно, що аби потрапити до вирішального поєдинку, "Динамо" в 1/8 фіналу обіграло "Олександрію" (3:2), в 1/4-й — "Десну" (2:0) та в 1/2-й — "Дніпро-1" (4:1).

Натомість свій шлях до фіналу "Шахтар" торував теж не без ускладнень. В раунді 1/8 було обіграно "Зорю" (4:3), в 1/4-й — "Верес" (4:0) та в 1/2-й — "Маріуполь" (5:1).

Нагадаємо, що Юрій Можаровський стане головним суддею сьогоднішнього протистояння.

Українські Національні Новини

Спорт