diplomati-i-promislovtsi-dopomogli-ukrayinskomu-eksporteru-povernuti-valyutnu-viruchku-z-nigeriyi

Дипломати і промисловці допомогли українському експортеру повернути валютну виручку з Нігерії

 • 17158 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. МЗС України, Посольство України в Нігерії та Торгово-промислова палата України підключилися до вирішення проблеми повернення валютної виручки з Нігерії для українського виробника, який поставив нігерійському імпортеру обладнання для пунктів громадського харчування, передає УНН.

Українська компанія "Кий-В" уклала договір з нігерійським підприємством на поставку обладнання і в далекому 2016-му відправила йому свій товар.

100% передоплата не була передбачена за контрактом і після поставки товару нігерійська сторона не виконала свої зобов'язання по оплаті. Час минав, а гроші українській компанії так і не надходили. Вирішити проблему самостійно українському експортеру не вдалося.

З часом "Кий-В" все ж звернулася за допомогою в Торгово-промислову палату України, яка, в свою чергу, звернулася до Міністерства закордонних справ України, Посольства України в Нігерії.

З втручанням українського посла Валерія Александрука і представників палати вдалося за короткий термін (за африканськими мірками) більшу частину грошей київським підприємцям повернути і отримати гарантії на повернення решти валютної виручки.

Коментуючи дану ситуацію, президент ТПП України Геннадій Чижиков зазначив, що історії на зразок тієї, що сталася з "Кий-В", входять в поле діяльності Палати.

За словами глави Палати, з проблемами ведення бізнесу з іноземними підприємствами до нього звертаються далеко не вперше.

"Хотів би навести приклад - до нас звернулася компанія з дещо іншим питанням - вони давно хотіли підписати контракт, дуже важливий для української компанії. Було дуже непросто. Потенційний контрагент не поспішав підписувати. Тож ми вчинили інакше: домовилися про зустріч, попросили, щоб нас підтримала місцева Торгова Палата та наше Посольство", - зазначив він.

За словами Чижикова, коли інша сторона побачила, що українська компанія користується такою підтримкою, то переконалася в тому, що компанія є досить серйозною структурою.

"І все пішло, вони підписали великий, важливий контракт, дуже вагомий для України. За контрактом отримуватимуть необхідні комплектуючі елементи, виготовлятимуть і в результаті буде новий якісний український товар. Один із прикладів імпортозаміщення", - сказав він.

"Ми повинні працювати разом, щоб поважали Україну, а Україна - це і державні, і недержавні підприємства і, в першу чергу, люди", - наголосив глава ТПП України.

Українські Національні Новини

Економіка