diplomatichne-oko-za-oko-chad-vislav-ambasadora-nimechchini-berlin-vchiniv-simetrichno

Дипломатичне "око за око": Чад вислав амбасадора Німеччини - Берлін вчинив симетрично

 • 765598 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Минулого тижня Чад вислав посла Німеччини через "недотримання дипломатичних звичаїв". У відповідь посла Чаду в Берліні закликали покинути країну впродовж 48 годин, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Берлін наказав послу Чаду в Німеччині покинути країну протягом 48 годин у відповідь на подібний крок центральноафриканської країни минулого тижня, повідомило міністерство закордонних справ країни у вівторок.

Цитата

«У відповідь на необґрунтоване вислання нашого посла в Чаді ми сьогодні викликали посла Чаду в Берліні Маріам Алі Муссу і закликали її покинути Німеччину впродовж 48 годин. Ми шкодуємо, що до цього довелося дійти», – повідомили в міністерстві. 

Минулого тижня з країни вислали посла Німеччини в Чаді Гордона Кріке. Міністерство зв'язку Чаду заявило, що це рішення було результатом "недотримання дипломатичних звичаїв".

Два джерела в уряді Чаду повідомили, що це відбулося через критику Кріке щодо затримки виборів і рішення суду, яке дозволило тимчасовому військовому лідеру Махамату Ідрісу Дебі балотуватися на політичну посаду.

«Посол Кріке зразково виконував свою посаду в Нджамені та працював на захист прав людини та швидкий перехід до цивільного уряду в Чаді», — заявило німецьке міністерство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол України у ФРН Олексій Макєєв розкритикував заклики до переговорів із рф

Українські Національні Новини

Новини Світу