diplomativ-u-bryusseli-zasteregli-vid-rosiyskikh-shpiguniv

Дипломатів у Брюсселі застерегли від російських шпигунів

 • 6292 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Європейська служба зовнішніх справ попередила дипломатів країн ЄС, які працюють у Брюсселі, про підвищену шпигунську загрозу, зокрема, російських і китайських агентів. Про це з посиланням на європейських дипломатів повідомила в суботу німецька газета Die Welt, передає УНН.

"Внутрішня безпека Європейської служби зовнішніх справ у Брюсселі попередила європейських дипломатів і військових офіційних представників щодо шпигунства з боку російських і китайських спецслужб. За даними служби безпеки, "у європейській столиці перебуває близько 250 китайських і 200 російських шпигунів", - повідомили виданню європейські дипломати.

Дипломатів також застерегли від відвідування певних закладів у Європейському кварталі Брюсселя, у тому числі популярного стейк-хаусу і кафе в безпосередній близькості від головної будівлі Європейської комісії та будівлі, яку займає європейська дипломатична служба.

На додаток до російських і китайських, у Брюсселі активно діють, зокрема, американські і марокканські агенти, відзначає видання.

Раніше МЗС РФ закликало росіян за кордоном остерігатися американських шпигунів.

Українські Національні Новини

Новини Світу