direktor-inp-rozyasniv-chomu-diyi-rosiyan-stosovno-ukrayintsiv-nazivayutsya-same-genotsidom

Директор ІНП розʼяснив, чому дії росіян стосовно українців називаються саме геноцидом

 • 245012 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Директор інституту національної пам’яті Антон Дробович на своїй сторінці у Facebook розповів, чому дії росіян стосовно українців – це геноцид. Про це інформує УНН.

Цитата

«Якщо сильно не вдаватися в тонкощі міжнародного права, то вбивства людей (не обов‘язково навіть масові) отримують назву «геноцид» якщо метою їх здійснення є намір повністю або частково знищити національну, етнічну, расову або релігійну групу як таку. Сьогодні вся російська пропаганда, політична номенклатура, допитані російські військовополонені, вцілілі жертви росіян – все буквально кричить про те, що метою російських вбивств було саме знищення людей, які визнають себе українцями. Вони намагаються знищити ідентичність та її носіїв», – написав Дробович.

Він додав, що подібним чином робили нацисти із євреями, Руандійський патріотичний фронт із тутсі, а також військові злочинці, що постали перед Міжнародним трибуналом щодо колишньої Югославії.

Так само геноцидом вважається:

- вчинення серйозних тілесних ушкоджень або пошкодження психіки представників певної групи;
- створення жахливих умов життя, які розраховані на повне або часткове фізичне знищення переслідуваної групи;
- насильницька передача дітей з однієї групи в іншу;
- дії, розраховані на перешкоджання дітонародження в такій групі.

«Російські загарбники вчиняють в Україні таке, що не просто підпадає під визначення, а складається враження, що вони максимально хочуть зробити все, що описано і засуджено в Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього», – зазначив Дробович.

Нагадаємо

Сенатори США від Демократичної та Республіканської партій – Річард Блюменталь і Ліндсі Грем – презентували законопроєкт про визнання росії країною-спонсором тероризму.

Українські Національні Новини

Суспільство