direktor-tsru-nikhto-ne-sposterigaye-za-ukrayinskoyu-viynoyu-uvazhnishe-nizh-kitay

Директор ЦРУ: Ніхто не спостерігає за українською війною уважніше, ніж Китай

 • 2148219 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Директор ЦРУ Вільям Бернс наголосив, наскільки війна в Україні може вплинути на мислення Китаю, коли йдеться про Тайвань, заявивши законодавцям, що ніхто не стежив уважніше за тим, що відбувається в Україні, ніж голова КНР Сі Цзіньпін. Про це інформує CNN, передає УНН.

Цитата

«Я дійсно думаю, що ніхто не спостерігав уважніше за досвідом володимира путіна в Україні, ніж Сі Цзіньпін, і я думаю, що він якоюсь мірою протверезився, принаймні це наш аналіз з того, наскільки Захід зміг зберегти солідарність і поглинути деякі короткі довгострокові економічні витрати на користь накладення ще більших довгострокових економічних витрат на росію», — сказав Бернс на слуханнях у Комітеті з розвідки палати представників, присвячених світовим загрозам.

«Це те, що Сі повинен зважити, коли він вийде з нульового рівня Covid, спробує відновити економічне зростання Китаю, спробує взаємодіяти з рештою світової економіки», — додав Бернс.

Прихильники продовження підтримки України США в Конгресі повторили слова Бернса про Китай, заявивши своїм скептично налаштованим колегам, що протистояння Китаю є однією з основних причин допомагати Україні захищатися від росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні полегшила США ізоляцію Китаю в Тихому океані

Українські Національні Новини

Новини Світу