direktora-kiyivskogo-kp-suditimut-za-nepovidomlennya-pro-kupivlyu-avto

Директора київського КП судитимуть за неповідомлення про купівлю авто

 • 6811 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду адміністративні протоколи за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані директора одного з комунальних підприємств Києва. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу НАЗК.

"Встановлено, що директор Комунального некомерційного підприємства "Консультативно-діагностичний центр" Деснянського району м. Києва Юрій Лимар після купівлі Hyundai Santa Fe 2016 року випуску вартістю 1 239 000 грн не повідомив про суттєві зміни в майновому стані. І хоча авто було придбане ним ще 7 березня 2017 року – відповідне повідомлення в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, досі відсутнє", - повідомили в прес-службі НАЗК.

При цьому у відомстві уточнили, що відповідальність за таке правопорушення передбачена частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Підозрюваному загрожує штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, за даними прес-служби відомства,Нацагентство склало та направило до суду три адмінпротоколи, які стосуються службовців Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Головного управління ДФС у Закарпатській області, Служби у справах дітей Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації. Встановлено, що суб’єкти декларування несвоєчасно подали щорічні декларації за 2017 рік. Відповідальність за це передбачена частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявила порушення у звітах 43 українських партій, 5 з яких представлені у Верховній Раді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП