direktoru-dp-zi-spilnikom-ogolosili-pidozru-za-biznes-na-schebeni

Директору ДП зі спільником оголосили підозру за "бізнес" на щебені

 • 11670 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Директору держпідприємства та керівнику товариства повідомлено про підозру у зв'язку з систематичним незаконним видобуванням корисних копалин із кар'єру, що вже не діє, та їхнім продажем. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Вінницької області.

“Повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України, директору одного із державних підприємств та керівнику товариства, які, упродовж 2017-2018 років, за відсутності дозвільних документів, організували незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення на території недіючого кар'єру, видаючи їх, нібито, за відходи виробництва”, - йдеться у повідомленні.

За даними відомства, після незаконного видобутку, корисні копалини, а саме вапняковий щебінь, посадові особи оформлювали як продукцію, яка належала окремій комерційній структурі, і потім реалізовували її на території України.

Наразі слідство вживає заходи щодо обрання правопорушникам запобіжного заходу.

Як повідомляв УНН, до суду передали справу підприємця, який погорів на хабарі у 30 тис. гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП