diskredituyuchi-uaf-surkis-lobiyuye-sviy-biznes-interes-politolog

Дискредитуючи УАФ Суркіс "лобіює свій бізнес-інтерес" - політолог

 • 12406 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Політичне протистояння збоку нардепа ОПЗЖ Григорія Суркіса проти УАФ та керівництва асоціації має свої мотиви. І усі вони у цього політика — суто меркантильні: бізнес, контроль, вплив. Задля цього і триває медійна дискредитація українського футболу із використанням таких адмінресурсів, як депутатський мандат та фракція ОПЗЖ в цілому. Так вважає політолог Андрій Смолій, передає УНН.

За його словами лобіювати власні бізнес-інтереси за допомогою політичного впливу сьогодні намагається не один Суркіс, і схожих прикладів багато.

“Це питання, взагалі, в контексті багатьох українських нардепів, які просто не хочуть на час свого перебування фактично на державній виборній посаді, яка насправді, не є співзначною із бізнес -діяльністю - не хочуть відпускати всі ці речі. А по-друге, вони таким чином лобіюють свої бізнес-інтереси. В тому числі, й пан Суркіс, який за допомогою свого депутатського мандату, за допомогою свою впливу, своєї фракції ОПЗЖ намагається просто лобіювати свої бізнес-інтереси, контролювати цю сферу українського життя — футбол, шляхом дискредитацію своїх продовжувачів.

Він був народним депутатом не один раз, ми це бачили і 20 років назад, і зараз.

Я це бачу як банальне лобіювання своїх власних бізнес-інтересів за допомогою депутатського мандату, впливу у ВР”, - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада планує визначитися із долею скандальної футбольної ТСК: як розділилися потенційні голоси

Смолій додає, що українська практика з дискредитації й тиску заради власних бізнес-інтересів не притаманна, наприклад, політикам в ЄС.

“І якщо так відбувається — коли виникають факти, що будь-який депутат європейського парламенту починає лобіювати свої бізнес-інтереси, як це в Україні робить Суркіс, - такий європарламентар просто йде у відставку. Це викликає величезний резонанс у суспільства будь-якої розвиненої держави, але не в Україні, де топ-чиновники звикли до того, що вони і займаються своїм бізнесом, і перебувають на посаді нардепа”, - пояснив він.

Крім того, політолог вважає, що в рамках своїх прямих депутатських повноважень, Суркіс сьогодні не відстоює інтереси українського спорту та футболу, зокрема.

“Суркіс же може замість дискредитувати зробити щось добре для українського футболу, в рамках того ж комітету. Ми бачимо, на жаль, що Суркіс та інші не відстоюють у парламенті національні інтереси, а лише свої і своїх бізнес-партнерів, і своєї політичної сили.

Суркіс, загалом, не можна назвати ані активним політиком, ані активним парламентарем, який щось продукує у ВР”, - резюмував експерт.

Зазначимо, що слова політолога підтверджує, аналіз активності нардепів, проведений Комітетом виборців України. 

Нагадаємо, про очевидність політичної війни Суркіс проти УАФ раніше заявив футбольний експерт Дмитро Лащук. А все тому, що Суркіс взявся спростовувати своє відношення до скандальної футбольної ТСК, утвореної, на думку зірок українського футболу, виключно для дискредитації профільної асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ опублікували смс-листування Суркіса про ТСК: “Браво. Працюємо далі” 

Постанови про згадану ТСК вже тричі знімали з голосування у ВР за браком голосів. А не підтримувати ані ТСК, ані подальший політичний тиск на УАФ депутатів напередодні закликали Шевченко, Блохін, Бєланов, Маркевич, Петраков, Дем'яненко, Ротань та інші відомі функціонери.

Українські Національні Новини

Політика