ditey-do-shesti-misyatsiv-neobkhidno-goduvati-viklyuchno-grudnim-molokom-vooz

Дітей до шести місяців необхідно годувати виключно грудним молоком - ВООЗ

 • 17534 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Всупереч рекомендаціям фахівців готове дитяче харчування часто рекламують як придатне для включення в раціон дітей молодше 6 місяців, а в значній частині цієї продукції міститься неприпустима кількість цукру. Про це говориться в новій доповіді ВООЗ, передає УНН.

Експерти, як відомо, рекомендують годувати дітей до шести місяців виключно грудним молоком. В опублікованому в 2016 році керівництві ВООЗ чітко вказана неприпустимість реклами продукції для прикорму дітей молодше півроку.

"Правильне харчування в ранньому і грудному віці залишається запорукою оптимального росту і розвитку дітей та їх здоров'я в майбутньому - зокрема, воно сприяє профілактиці надлишкової маси тіла та ожиріння та аліментарно-залежних неінфекційних захворювань", - говорить директор Європейського регіонального бюро ВООЗ д-р Жужанна Джакаб.

Фрукти і овочі, які природним чином містять цукор, придатні для харчування дітей грудного та раннього віку, проте дуже високий вміст вільних цукрів у пюреподібних продуктах викликає серйозну стурбованість. Експерти ВООЗ закликають всі уряди дотримуватись рекомендацій фахівців в забезпеченні здорового харчування для дітей.

Як повідомляв УНН, у світі зменшилася кількість дітей з затримкою росту .

Українські Національні Новини

Здоров'я