dity-ne-povynni-hynuty-pid-chas-aviaudariv-u-suchasnii-yevropi-kuleba-rozrakhovuie-na-shvydke-prosuvannia-pohodzhenoho-z-g7

"Діти не повинні гинути під час авіаударів у сучасній Європі": Кулеба розраховує на швидке просування погодженого з G7

 • 13823 переглядiв

Двоє дітей у віці 14 і 8 років загинули в результаті російського удару в Дніпропетровській області, що підкреслило нагальну потребу в додаткових системах протиповітряної оборони і жорстокість російського терору проти цивільного населення.

Атака рф на Дніпропетровську область, яка забрала життя двох дітей, підкреслила нагальну потребу в додаткових системах протиповітряної оборони, зазначив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, вказавши, що очікує швидкого прогресу у питаннях, погоджених на зустрічі з колегами з G7, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні вранці російська авіація завдала жахливого удару по Дніпропетровській області. Серед загиблих двоє дітей. Дівчинка 14 років і хлопчик 8 років. Ще одного 6-річного хлопчика врятували в лікарні", - написав Кулеба в X.

6-річного хлопчика вдалось врятували: в Дніпропетровській ОВА уточнили про постраждалих через атаку рф 19.04.24, 12:03 • [views_0]

Голова МЗС зазначив, що "жорстокість російського терору проти простих людей, у тому числі невинних неповнолітніх, не має меж".

Цей жах ще раз підкреслює, наскільки терміновим є надання додаткових систем протиповітряної оборони та ракет і наскільки необхідні рішення, які ми обговорювали вчора на зустрічі міністрів G7. Я вдячний за всі кроки, які ви вже зробили, і очікую швидкого прогресу в питаннях, які ми обговорювали вчора

- звернувся Кулеба до голів дипломатій G7.

"Діти не повинні гинути під час авіаударів у сучасній Європі. Ми повинні захистити їх надійним повітряним щитом. Тому що захистити їх також означає захистити мирне майбутнє всієї Європи", - наголосив голова МЗС України.

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба19.04.24, 12:47 • [views_0]

Юлія Шрамко

Війна