diva-ne-stalos-komisiya-znovu-ne-zmogla-obrati-golovu-sap-napolyagayut-na-povtorniy-perevirtsi-kandidativ

Дива не сталось: комісія знову не змогла обрати голову САП, наполягають на повторній перевірці кандидатів

 • 24139 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Члени конкурсної комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури знову не змогли обрати очільника відомства. Як повідомляє кореспондент УНН з посиланням на засідання комісії, для затвердження результатів конкурсу не вистачало голосів, а голова комісії вимагає повторну перевірку кандидатів.

Деталі

Відтак, голова комісії Катерина Коваль наголосила на необхідності узгодити з Офісом генпрокурора низку питань, зокрема, чи є допуск до держтаємниці у кандидатів.

Зауважимо, що 21 грудня комісія з відбору керівника САП оприлюднила результати, але переможця не затвердила. Так, конкурсна комісія оприлюднила результати конкурсу, за яким детектив НАБУ Олександр Клименко отримав 246 балів, прокурор ОГП Андрій Синюк набрав 229 балів.

22 грудня один із учасників комісії Роман Куйбіда вказав, що 5-ро членів конкурсної комісії з відбору на керівні посади в САП звернулося до голови комісії, щоб призначити чергове засідання на вечір 23 грудня. Члени комісії, з його слів, також підтверджували свою можливість взяти участь, отже, кворум повинен бути. За його словами, спецперевірка претендентів, що нібито стало на перепоні для відбору, — проведена, і “результати в нас є — довідки про відсутність перешкод для призначення на посади”.

22 грудня посли країн “Групи семи” (G7) в Україні оприлюднили заяву, де висловили розчарування відмовою призначених Верховною Радою членів комісії з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визначити переможця відбору на цю посаду.

Коли конкурс лише стартував, міжнародні дипломати заявляли, що комісія повинна розпочати прозорий процес, в основі якого — доброчесність та заслуги кандидатів. Від цього буде залежати подальша підтримка ЄС і США.

Українські Національні Новини

Політика