divno-chuti-vimogi-rf-schodo-nerozshirennya-nato-pislya-porushen-neyu-vlasnikh-obitsyanok-zelenskiy

Дивно чути вимоги РФ щодо нерозширення НАТО після порушень нею власних обіцянок - Зеленський

 • 14860 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Дивно чути вимоги від Російської Федерації про гарантії щодо превентивної відмови Києва від членства в НАТО після порушень нею власних наданих обіцянок. Про це в інтерв'ю італійській газеті La Repubblica, яке опубліковано на сайті Офісу Президента, заявив Глава держави Володимир Зеленський, пише УНН.

Цитата:

“Дивно чути від російської сторони прохання про будь-які гарантії, коли стільки обіцянок вже порушено самою російською стороною”, - заявив Зеленський, слова якого цитують в ОП.

Деталі

Він нагадав, що Україна віддала свою частину радянського ядерного арсеналу, яка була третьою за потужністю у світі, отримавши у відповідь від Росії запевнення поважати українські кордони та безпеку.

“Усе це було викинуто на смітник”, - додав Зеленський.

Контекст

На російсько-українському кордоні останнім часом спостерігається стягування російських військ і техніки, що стурбувало українську владу і західних партнерів. Захід боїться вторгнення Росії на територію України.

Причиною цього є вимога Путіна, а саме гарантії від США та їхніх союзників, що НАТО не буде розширюватися далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

На фоні цього президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв’язок, які тривали дві години.

Як заявив радник США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу за підсумками переговорів Путіна і Байдена, Джо Байден не пішов на поступки Володимиру Путіну щодо гарантій не дозволити Україні вступити в НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада розблокувала підписання “ресурсного” закону

     • 21425 переглядiв

    Рада змінила процедуру банкрутства на карантині

     • 15353 переглядiв

    ARX - лідер ринку за даними НБУ за 9 місяців 2021 року

     • 9650 переглядiв