diyetolog-nazvav-protivnikiv-zaboroni-prodavati-shkidlivi-sneki-dityam

Дієтолог назвав противників заборони продавати шкідливі снеки дітям

 • 17706 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Чіпси, сухарики, горішки з ароматизаторами та іншими добавками мають негативний вплив на організм людини: від проблем з травною системою до більш серйозних проблем зі здоров'ям у разі регулярного вживання снеків. Потрібно піднімати питання про обмеження доступу дітей до такої продукції, однак виробники снеків однозначно будуть проти подібних ініціатив. Про це в коментарі УНН розповів лікар-фітотерапевт, дієтолог Борис Скачко.

За словами експерта, часте вживання чіпсів може спровокувати розвиток онкології.

"Якщо ми беремо чіпси, то це картопляний крохмаль, смажений в олії незрозуміло коли. Так, у них є певний строк придатності за стандартами, але рослинна олія в момент нагрівання починає псуватися і фактично випробовується рівень здоров'я людини і її імунітет щодо онкології", - пояснив лікар.

Якщо ж взяти сухарики, в які додають ароматизатори та іншу "хімію", то їх краще взагалі не їсти. Такі продукти не просто шкідливі, а й провокують ожиріння, пояснив Скачко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВР заговорили про заборону продавати снеки дітям до 16 років

Крім того, за словами дієтолога, горішки для організму людини теж не завжди корисні.

"Якщо брати горішки, то, як правило, це екзотика. Тому що ті горіхи, які ми генетично нормально переварюємо - грецький, лісовий - їх продають набагато рідше. Усі інші - починаючи від банального арахісу - вони хороші, але наша травна система може їх не переварити. Це може спровокувати здуття живота, особливо у дітей, і замість користі принести тільки шкоду. Здуття живота, в свою чергу, різко збільшує кардіологічний ризик, тому що ускладнює рух діафрагми, і кров з черевної порожнини не потрапляє до серця", - пояснив лікар, додавши, що особливо снеки протипоказані гіпертонікам.

Дієтолог вважає, що питання обмеження продажу снеків дітям, які, наприклад, не досягли хоча б 16 років, є досить актуальним. Але снековий бізнес у відповідь на таку ініціативу мовчати не буде.

"Він (бізнес - ред.) виступить проти", - сказав Скачко, зазначивши, що серед української молоді сьогодні важливо популяризувати здоровий спосіб життя.

Як писав УНН, ВООЗ заявила про небезпеку вживання снеків і випічки.

Також нагадаємо, що одного з виробників снеків в Україні АМКУ оштрафував за неправдиву інформацію на етикетках. ТОВ "Снек Експорт" стверджувало, що в їхніх сухариках містяться сири і соуси, проте це не так. За таку неконкурентну поведінку на ринку і обман покупця компанія заплатила 68 тис. грн штрафу. Примітно, що зазначена фірма належить батькові українського нардепа Сергія Рибалки - Віктору Рибалці.

Українські Національні Новини

Суспільство