diyi-nato-schodo-rosiyi-ne-vpline-na-dopomogu-ukrayini-gensek-alyansu

Протидія Росії з боку НАТО не вплине на допомогу Україні - генсек Альянсу

 • 13771 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Провокативні дії Російської Федерації та її небажання виконувати договір про ракети середньої і малої дальності (ДРСМД) змушують НАТО реагувати. Попри це, рівень підтримки України не зміниться. Про це на засіданні глав оборонних відомств країн НАТО в Брюсселі заявив глава військово-політичного союзу Єнс Столтенберг, передає УНН із посиланням на трансляцію, яку виклав генсек на своїй сторінці у Twitter.

“Порушення ДРМСД та розміщення нових ракет SSС-8 є частиною тенденції, яку ми бачимо вже протягом декількох років з боку Росії. Більш провокативна поведінка, агресивні дії проти України, що призвели до анексії Криму, модернізація збройних сил, інвестиції у звичайні види зброї та у нові ядерні спроможності... це все частина ширшого підходу, тієї самої агресивної риторики, яку ми бачимо вже декілька років”, — сказав Столтенберг.

Генсек НАТО додав, що попри це, він не бачить прямого зв’язку між зусиллями у допомозі з боку НАТО для України, та зусиллями, спрямованими на те, щоб повернути Росію до виконання ДРМСД.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО не буде відповідати дзеркально в разі виходу Росії з ДРСМД.

Українські Національні Новини

Новини Світу