diyi-okupantiv-v-khersoni-vkazuyut-na-nespromozhnist-vtorgnennya-rf-dosyagti-svoyikh-politichnikh-tsiley-britanska-rozvidka

Ситуація в Херсоні вказує на неспроможність рф досягти політичних цілей вторгнення - британська розвідка

 • 180647 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Той факт, що росії вдалося нав’язати проросійське місцеве керівництво лише в Херсоні, підкреслює неспроможність російського вторгнення досягти своїх політичних цілей в Україні, вказується у звіті на основі розвідданих від британського Міноборони, пише УНН.

Деталі

У британській розвідці вказують, що нав'язана росією "військово-цивільна адміністрація" в Херсоні оголосила, що проситиме росію включити Херсонську область до складу російської федерації. "Центральна частина початкового плану російського вторгнення, швидше за все, полягала у використанні сфальшованих референдумів, щоб поставити більшість регіонів України під довгострокову проросійську владу", - вказано у звіті.

Цитата

"Той факт, що росії вдалося лише в Херсоні нав'язати проросійське місцеве керівництво, наголошує на нездатності російського вторгнення домогтися прогресу в досягненні своїх політичних цілей в Україні", - відзначають у британській розвідці.

"Якщо росія проведе референдум про приєднання у Херсоні, вона майже напевно підтасує результати, щоб показати явну більшість на користь виходу з України. Жителі Херсонської області, ймовірно, продовжать демонструвати свою незгоду із російською окупацією", - додали у британській розвідці.

Доповнення

Раніше голова Херсонської ОВА Лагута повідомив, що у захопленій міській раді Херсона окупанти та колаборанти провели нараду, на якій призначили так званого "голову Херсонської обласної адміністрації" Володимира Сальдо та голову Херсонської міської адміністрації" Олександра Кобеця.

Українські Національні Новини

Політика