dlya-medvedchuka-prositimut-aresht-bez-zastavi-venediktova

Для Медведчука проситимуть арешт без застави – Венедіктова

 • 141182 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Офіс генпрокурора вимагатиме зміни Віктору Медведчуку запобіжного заходу на арешт без застави. Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

"В данному випадку йдеться однозначно про те, що ми змінюємо запобіжний захід. Я думаю, ми зможемо правильно вийти на історію, що додаткова буде кваліфікація. Подивимось… Тут ми вже не можемо говорити про альтернативу. Коли раніше нам говорили адвокати: що ж ви робите, ставите таку заставу… Це було рік тому. Тепер я вважаю, жодних сумнівів, що це має бути тримання під вартою, і ми будемо на цьому наполягати – суто тримання під вартою", - сказала Венедіктова.

Деталі

Вона нагадала, що в ОГП по Медведчуку дві справи. У першій справі, щодо державної зради, слідство уже закінчено. Друге провадження ОГП ще розслідує – щодо воєнних злочинів.

"Те, що Медведчук втік, означає, що тепер у нього однозначно має змінитись запобіжний захід. І, коли тоді були можливості домашнього арешту, знаходили, то на сьогодні вже зрозуміло, що тут має бути тримання під вартою. Тому, після знаходження пана Медведчука, він однозначно має знаходитись під вартою і чекати розгляду суду. А далі ми будемо дивитись, що буде відбуватись безпосередньо в процесі. Але, ми все одно рухаємось по тим самим статтям, що обули", - додала Генпрокурор.

Нагадаємо

Віктора Медведчука затримали ввечері, 12 квітня. Президент України Володимир Зеленський опублікував фото злочинця у себе в соцмережах.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов повідомляв, що Медведчука затримали у Київській області. Спецпризначенці ФСБ, які протистояли СБУ, мали вивезти його закордон.

Москва неохоче відреагувала на ідею Києва обміняти затриманого народного депутата Віктора Медведчука на полонених українців. Прессекретар російського диктатора володимира путіна дмитро пєсков заявив, що Медведчук не є громадянином росії.

Доповнення

8 жовтня народному депутату Віктору Медведчуку повідомили про підозру щодо державної зради та сприяння діяльності терористичної організації. За словами Генпрокурора Ірини Венедиктової, у справі йдеться, зокрема, про закупівлю вугілля з ТОТ у терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

Венедиктова повідомляла, що прокуратура клопотатиме про обрання для Медведчука арешту або застави в 1 мільярд.

12 жовтня Печерський районний суд Києва, втім, відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт.

Як писав УНН, у травні народним депутатам Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку було повідомлено про підозру у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

27 лютого народний депутат від "Опозиційної платформи — За життя" Віктор Медведчук, якого підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації, втік з під домашнього арешту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП