dlya-peretvorennya-rayoniv-potriben-perekhidniy-period-chernishov

Для перетворення районів потрібен перехідний період - Чернишов

 • 11724 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов розповів, що для перетворення нових районів потрібен певний перехідний період, під час якого не можна загубити ніякі державні функції. Про це він сказав під час пресконференції Мінрегіону, передає кореспондент УНН.

“Я бачу питання, коли буде завершений процес перетворення районів. Воно дуже важливе, тому що, по-перше, держава повинна продовжити виконання своїх функцій. Дійсно, буде певний перехідний період і ніякі державні функції не можуть загубитися в цей перехідний період. Тому ми йдемо досить динамічно до формування нових районів. Це не означає, що державні функції кудись зникнуть з існуючого адміністративно-територіального розподілу і люди відчують якийсь дискомфорт. Навпроти, утворення ОТГ робить можливість використання адміністративних послуг, а також вирішення питань саме на місці, локально”, - сказав Олексій Чернишов.

Він зазначив, що ця реформа йде до локальності.

“Досить часто мене питають, що буде відбуватися з працівниками районних державних адміністрацій, які будуть поступово ліквідовані. Відповідь наступна: по-перше, вони мають дуже великі шанси і пріоритет бути працевлаштовані в новій районній державній адміністрації”, - додав Олексій Чернишов.

За його словами, в середньому з п’яти існуючих районів буде утворено один, і тому держадміністрації будуть більшими за чисельністю. Також фахівців потребуватимуть 1,5 тис. ОТГ.

Нагадаємо, 12 червня Кабінет міністрів на позачерговому засіданні підтримав проект постанови Кабміну “Про утворення та ліквідацію районів”, у якому ліквідував 490 існуючих районів і утворив 129 нових.

Українські Національні Новини

Політика