dlya-pidtrimki-bezpeki-na-skhodi-ukrayini-neobkhidniy-politichniy-progres-golova-smm-obsye

Для підтримки безпеки на сході України необхідний політичний прогрес — голова СММ ОБСЄ

 • 13374 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Яшар Халіт Чевік заявив, що для підтримки безпеки на сході України необхідний політичний прогрес. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ОБСЄ.

Цитата:

“Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Яшар Халіт Чевік заявив, що після того, як 27 липня 2020 року були введені в дію додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, фіксується зниження рівня насильства, однак на тлі відсутності суттєвого політичного прогресу режим припинення вогню поступово нівелюється… Чевік наголосив на тому, що “подальше дотримання режиму припинення вогню (навіть такого крихкого) залежить від політичної волі та продуктивності обговорень за столом переговорів”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Голова Місії зауважив, що в результаті неповного виконання сторонами зафіксованих письмово домовленостей, а також через наявність мін, невибухлих боєприпасів та інших типів вибухових пристроїв сильно страждає цивільне населення.

За словами посла, тривало перешкоджання діяльності СММ із моніторингу безпекової ситуації. Обмеження свободи пересування Місії, які вже носять хронічний характер, продовжуються, переважно в непідконтрольних урядові районах, а безпілотні літальні апарати СММ і далі зазнають впливу радіоелектронних перешкод та потрапляють під обстріли.

Доповнення

У вівторок, 2 лютого, снайпер бойовиків на Донбасі поранив військовослужбовця Збройних сил України, той помер у лікарні.

Як повідомляє українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі, про подію було повідомлено СММ ОБСЄ.

Варто також зазначити, що опівночі 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об’єднаних сил розпочався повний та всеосяжний режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика