dlya-pochatku-roboti-nad-hyperloop-ne-vistachaye-sche-odnogo-zvitu-ukrayinskikh-naukovtsiv

Для початку роботи над Hyperloop не вистачає ще одного звіту українських науковців

 • 16924 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Наразі Національна академія наук України готує розширений звіт щодо перспектив та можливостей розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні, на основі якого розроблять технічну документацію для тестової лінії Hyperloop. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України у відповіді на запит кореспондента УНН.

Як зазначили в прес-службі, наприкінці січня НАНУ офіційно представила проект "Перспективи розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні", наступним етапом підготовки до будівництва Hyperloop стане презентація звіту НАНУ "Економічні дослідження, обґрунтування перспектив та можливостей розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні".

При цьому в Мінінфраструктури уточнили, що звіт буде містити інформацію, базуючись на якій надалі розроблять технічну документацію для тестової лінії Hyperloop, що і визначить строки завершення будівництва та початок випробувань на тестовій лінії.

Нагадаємо, рік тому у Міністерство інфраструктури України анонсували швидкісний вакуумний поїзд Hyperloop в Україні.

У жовтні минулого року компанія Hyperloop Transportation Technologies представила в Іспанії свою першу пасажирську капсулу.

Українські Національні Новини

Економіка