dlya-shvidkoyi-koordinatsiyi-shmigal-poyasniv-dlya-chogo-finansoviy-ramshtayn

Для швидкої координації: Шмигаль пояснив, для чого фінансовий "Рамштайн"

 • 179850 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Уряд України пропонує всім партнерам започаткувати платформу фінансового "Рамштайну" для швидкої координації та зустрічей в її межах. Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час експертної конференції з питань відновлення, відбудови та модернізації України у Берліні, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

«Один з принципів Лугано – це «об'єднані в захисті – об'єднані у відновленні». Відповідно наша задача – швидко та дієво відповідати на ці виклики. Так само, як швидко і дієво ми з Вами спільно відповідаємо на військові загрози в рамках групи «Рамштайн». Саме тому уряд України хоче запропонувати всім партнерам започаткувати платформу фінансової координації та зустрічі в її рамках. Ми маємо під співголовуванням США, Європейської комісії та України на постійній основі проводити зустрічі міністрів фінансів країн G7 та інших партнерів, керівництва міжнародних фінансових організацій, серед яких Світовий банк, Міжнародний валютний фонд, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Міжнародна фінансова корпорація та OECР», - сказав Шмигаль.

Деталі

За його словами, мета цих зустрічей - координація допомоги Україні, визначення напрямків для першочергового та довгострокового відновлення, а також джерел їх фінансування.

«Ми маємо узгоджувати підходи до фінансування та розглянути варіанти страхування військових ризиків. І врешті-решт знайти рішення, як найбільш ефективно конфіскувати чи використати заморожені російські активи на відбудову України», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що, окрім того, ці зустрічі дадуть можливість напрацювати політики і принципи, які стануть універсальними механізмами для відбудови будь-якої країни, що зазнала агресії.

«А також сформувати навколо Плану відновлення України і план економічного посилення Європейського Союзу», - сказав Шмигаль.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський закликав заснувати фінансовий "Рамштайн" - формат фінансової підтримки України за аналогією з оборонним.

Українські Національні Новини

Політика