dlya-ukrayini-ne-mozhe-buti-alternativi-statusu-kandidata-u-chleni-yes-kuleba-proviv-peregovori-z-borrelem

Для України не може бути альтернативи статусу кандидата у члени ЄС: Кулеба провів переговори з Боррелем

 • 180601 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. Глава МЗС України Дмитро Кулеба у неділю провів телефонну розмову з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем. Співрозмовники обговорили наступний пакет санкцій ЄС проти росії, а також європейську перспективу України, пише УНН.

Цитата

"Я говорив з Жозепом Боррелем про наступний раунд санкцій ЄС щодо росії, які мають включати нафтове ембарго. Я також наголосив, що не може бути альтернативи надання Україні статусу кандидата в члени ЄС. Окрему увагу ми приділили подальшій безпечній евакуації із заблокованого Маріуполя", - написав Кулеба у своєму Twitter.

Деталі

Боррель також повідомив про проведення переговорів із українським колегою.

За його словами, обговорювалася подальша підтримка України з боку ЄС.

"Продовжується робота над наступним пакетом санкцій. Рада асоціації ЄС-Україна стане ключовим моментом для подальшого просування нашого партнерства. Ситуація у Маріуполі жахлива, гуманітарна евакуація необхідна невідкладно", - повідомив Боррель за підсумками розмови.

Раніше

Як писав УНН, Європейська комісія працює над пропозиціями щодо шостого пакету санкцій проти росії, включаючи потенційно заходи, спрямовані проти імпорту нафти.

Очікується, що подробиці обговорять з країнами ЄС найближчими днями, на тлі того, як європейські уряди прагнуть посилити тиск на путіна, урізавши доходи від експорту енергоносіїв, які фінансують його вторгнення в Україну.

Українські Національні Новини

Політика