dlya-vyizdu-do-yes-neobkhidno-zakordonniy-pasport-ye-pershi-vipadki-visadki-pasazhiriv-na-kordoni

Для в'їзду до ЄС необхідно закордонний паспорт: є перші випадки висадки пасажирів на кордоні

 • 227568 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Для в'їзду до ЄС необхідно закордонний паспорт, зафіксовані перші випадки висадки пасажирів на кордоні. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Укрзалізниці.

Цитата

“Сьогодні вже зафіксовані випадки висадки пасажирів на кордоні. Вважаємо це неприпустимим без прозорого інформування пасажирів і перевізника заздалегідь”, – інформують у компанії.

Деталі

Зокрема, в УЗ повідомили, що для перетину кордону з країнами ЄС необхідно мати закордонний паспорт і що Укрзалізниця очікує на оновлені правила від Державної прикордонної служби України.

Винятки є можливими на розсуд прикордонників за умови наявності інших документів, що посвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого прямує пасажир, повідомляє УЗ.

Наголошується, що для залізничників основна місія з 24 лютого - порятунок і доправлення десятків тисяч людей з-під лінії обстрілу до безпечних місць. І що важливо надавати кожному пасажирові гарантію того, що він дістанеться місця призначення.

Оскільки Укрзалізниця не отримувала від ДПСУ попереджень про зміни у правилах перетину кордону громадянами України, наразі очікується інформація від колег з більш чіткими поясненнями щодо недопуску біженців без закордонних паспортів.

“Пасажирів просимо уважно ставитися до змін у правилах перетину кордону та адресувати уточнюючі питання ДПСУ”, – додали в УЗ.

Доповнення

Понад 4,8 мільйона українців покинули рідну країну з початку російського вторгнення наприкінці лютого.

Українські Національні Новини

Суспільство