dlya-znizhennya-zalezhnosti-vid-rosiyi-g7-zaklikaye-krayini-opek-pidvischiti-vidobutok

Для зниження залежності від росії: G7 закликає країни ОПЕК підвищити видобуток

 • 103236 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. "Група семи" звернулася до нафто- і газовидобувних країн, зокрема ОПЕК, із закликом підвищити видобуток для зниження залежності від російських ресурсів. Про це йдеться в комюніке за підсумками сьогоднішнього саміту "сімки" в Брюсселі, пише УНН.

Цитата

"Ми робимо подальші кроки щодо зниження нашої залежності від російських енергоносіїв і будемо працювати разом в цьому напрямку. У той же час ми будемо забезпечувати надійні альтернативні і стійкі поставки, і діяти солідарно, і в тісній координації в разі можливих перебоїв у поставках", - сказано в комюніке.

"Ми зобов'язуємося активно підтримувати країни, які бажають поступово відмовитися від залежності від імпорту російського газу, нафти і вугілля. Ми закликаємо нафто- і газовидобувні країни діяти відповідально і збільшити поставки на міжнародні ринки, відзначаючи, що ОПЕК відіграє в цьому ключову роль", - заявила "сімка".

Деталі

Група також заявила, що буде працювати з ними і всіма партнерами для забезпечення стабільних і стійких поставок енергоресурсів у світі.

Згідно з документом, поточна криза зміцнює рішучість країн досягти цілей Паризької угоди і кліматичного пакту Глазго.

"Сімка" зазначила, що рішення путіна почати війну поставило під загрозу відновлення всієї світової економіки, підірвало стійкість глобальних виробничо-збутових ланцюжків і матиме серйозні наслідки для найбільш вразливих країн.

Раніше

Як писав УНН, у Президента вважають, що найкращий спосіб зупинити військову машину путіна — перекрити йому приплив твердої валюти, Європа може цього домогтися, припинивши закуповувати російську нафту.

Українські Національні Новини

Новини Світу