dnipropetrovska-oblast-vtratila-25-zi-svoyikh-starikh-narodnikh-deputativ

Дніпропетровщина "втратила" 25 зі своїх "старих" народних депутатів

 • 10238 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Серед депутатів Верховної Ради України VIII скликання налічується 26 представників Дніпропетровської області. І тільки один з них проходить в парламент IX скликання, передає УНН з посиланням на дані Центральної виборчої комісії.

Так, склад Верховної Ради України VIII скликання від Дніпропетровської області представляли:

  • депутатська фракція БПП: Тетяна Ричкова, Іван Куліченко, Костянтин Усов, Андрій Немирівський, Андрій Павелко, Вадим Нестеренко;

  • депутатська фракція політичної партії "Народний Фронт": Юрій Береза, Денис Дзензерський, Олег Кришин;

  • депутатська фракція РПЛ: Віктор Галасюк, Сергій Рибалка;

  • депутатська група "Партія Відродження": Андрій Шипко;

  • депутатська фракція політпартії "Опозиційний блок": Олександр Вілкул, Андрій Гальченко, Дмитро Шпенов, Артур Мартовицький, Костянтин Павлов, Дмитро Колєсніков;

  • позафракційні: Максим Курячий, Андрій Денисенко, Віталій Купрій, Валентин Дідич, Олександр Дубінін, Дмитро Ярош, Яків Безбах, Віктор Кривенко.

З перерахованих вищеперерахованих народних депутатів потрапити до наступного складу Ради вдалося лише Дмитру Шпенову. За результатами обробки 100% протоколів, Шпенов набрав 34,7% голосів на 37 виборчому окрузі. За його найближчого суперника - Ігоря Фартушного - проголосували 33% виборців.

Не потрапив в наступний постав парламенту і народний депутат Сергій Рибалка. Він балотувався по 107-му виборчому округу (Лисичанськ, Луганської області). За результатами обробки 100% протоколів Рибалка набрав всього 14,04% голосів.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія зареєструвала Рибалку кандидатом ц народні 21 червня.

Українці одразу ж розкритикували наміри політика балотуватися по 107-му округу, припустивши, що Рибалка зробив ставку на Луганщину, тому що в Дніпрі його ніхто не підтримає.

Виборча кампанія Рибалки була досить активною. Так, в Луганській області він відзначився найбільшою "концертною" активністю, за що спостерігачі громадської мережі "ОПОРА" йому присвоїли звання головного "концертника" парламентських виборів.

Під кінець парламентських виборів Рибалку звинуватили у знищенні агітпродукції опонентів по 107-му округу.

Крім того, в ОПОРІ заявили про факти непрямого підкупу виборців з боку Рибалки.

Українські Національні Новини

Політика