do-2050-roku-cherez-speku-pomre-v-pyat-raziv-bilshe-lyudey-prognoz

До 2050 року через спеку помре в п’ять разів більше людей - прогноз

 • 34352 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Майже в п’ять разів більше людей, ймовірно, помре через сильну спеку в найближчі десятиліття. Про це повідомили AFP з посиланням на звіт The Lancet Countdown, пише УНН.

Деталі

В останньому звіті Lancet Countdown підкреслюється, що бездіяльність із зміною клімату сьогодні коштує життів і засобів існування.

Прогнозується, що поширені посухи створять ризик голоду для мільйонів людей. Окрім цього збільшиться потенціал передачі інфекційних захворювань комахами, попереджають дослідники. Згідно з дослідженням, передача лихоманки Денге збільшиться на 36% за сценарію потепління на 2 градуси.

Кількість людей старше 65 років, які померли від спеки, зросла на 85 відсотків з 1991-2000 по 2013-2022 роки.

Наразі опираючись на сценарій, згідно з яким до кінця століття світ потеплішає на два градуси, прогнозується, що до 2050 року щорічна кількість смертей, пов’язаних із спекою, зросте на 370 відсотків. Це становить в 4,7 разів більше ніж зараз.

Цитата

«Однак ці наслідки, які ми бачимо сьогодні, можуть бути лише ранніми ознаками дуже небезпечного майбутнього», — сказала виконавча директорка Lancet Countdown Марина Романелло.

Нагадаємо

Всесвітня метеорологічна організація зафіксувала три найспекотніші місяці за всю історію спостережень з безпрецедентними температурами поверхні моря та безліччю екстремальних погодних явищ. Цей рік, із січня по серпень, є другим найтеплішим за всю історію спостережень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені стурбовані тим, що льодовики в Антарктиді можуть танути швидше, ніж прогнозувалось

Українські Національні Новини

Новини Світу