do-2050-roku-obsyag-smittya-v-bidnikh-krayinakh-mozhe-zbilshitisya-vtrichi-doslidzhennya

До 2050 року обсяг сміття в бідних країнах може збільшитися втричі – дослідження

 • 23402 переглядiв

КИЙВ. 24 вересня. УНН. До 2050 року обсяг сміття в бідних країнах може зрости в три рази, в цілому ж людство вироблятиме на 70% відходів більше. Такі дані оприлюднив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у Facebook, передає УНН.

"Дослідження, що провів Світовий банк, показує: до 2050 року людство вироблятиме на 70% більше сміття, ніж зараз. Показник збільшиться з 2 мільярдів тонн на рік до 3,4 мільярдів. В середньому, одна людина генерує 0,74 кілограми сміття щодня, але цей показник може сильно відрізнятися в різних країнах – від 0,11 до 4,5 кілограм", - зазначив міністр.

За його словами, дослідження показує, що більшу кількість сміття продукують незаможні країни. Причому до 2050 року кількість сміття в цих країнах може збільшитися утричі, що матиме серйозний вплив на довкілля та здоров’я людей.

При цьому він навів дані соціологічного опитування, згідно яких для 93% українців охорона довкілля є важливою проблемою, ще 87% вважають, що можуть особисто відігравати роль у захисті українського довкілля.

У той же час, за його словами, 36% громадян України вважають, що вирішення екологічних питань повинна займатися центральна влада, 19% вважають, що це відповідальність ЄС, а 38% впевнені, що ці проблеми мають вирішувати органи місцевого самоврядування.

Нагадаємо, за спалювання сміття і листя на порушників чекають значні штрафи. Про це 19 вересня повідомило Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

Українські Національні Новини

Суспільство