do-400-mln-dolariv-u-nbu-daly-otsinku-vtratam-importu-u-liutomu-na-tli-vidnovlennia-blokady-kordoniv

До 400 млн доларів: у НБУ дали оцінку втратам імпорту у лютому на тлі відновлення блокади кордонів

 • 23100 переглядiв

У лютому імпорт скоротився приблизно на $350-400 млн через блокаду західних кордонів, зі значним падінням імпорту продуктів харчування, промислових товарів та деревини, але зростанням імпорту нафтопродуктів та деяких хімічних товарів.

У лютому імпорт скоротився приблизно на 350-400 млн дол. на тлі блокади західних кордонів. Про це повідомили у НБУ у макроекономічному та монетарному огляді за квітень, пише УНН.    

Деталі

"У лютому не відбулося традиційного для цього місяця зростання імпорту товарів через відновлення блокади західних кордонів. За оцінками НБУ, втрати імпорту в лютому становили 350-400 млн дол." - повідомили у НБУ.

Найбільше, як вказано, знизилися закупівлі продовольчих товарів (риба, плоди/горіхи), промислових виробів (одяг, взуття) та деревини.

"Натомість відбулося зростання імпорту нафтопродуктів та окремої хімічної продукції (добрив та фармацевтики). Це може свідчити як про нижчу інтенсивність блокування кордонів для автомобільних перевезень товарів військового призначення, так і переорієнтацію цих закупівель на інші торгові та транспортні шляхи", - зазначили у НБУ.

У НБУ пояснили девальвацію гривні у березні05.04.24, 16:02 • [views_0]