do-drugogo-chitannya-v-proekti-derzhbyudzhetu-2020-vidatki-zrosli-na-15-mlrd-grn-markarova

До другого читання в проекті Держбюджету-2020 видатки зросли на 15 млрд грн - Маркарова

 • 10724 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Під час підготовки Держбюджету-2020 до другого читання уряд збільшив видатки на 15 млрд грн, розширивши соціальні програми. Про це повідомила під час презентації проекту Бюджету-2020 до другого читання міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає кореспондент УНН.

"Бюджет зазнав несуттєвих, але дуже значимих з точки зору соціального впливу змін, до другого читання. Загалом приблизно на 15 млрд грн збільшились видатки до другого читання - частково за рахунок того, що ми скоротили деякі видатки, але виділили зарплати вчителів і опорні школи, друге - це програми підтримки ліків і лікування за кордоном, третє - ряд програм з розвитку культури та туризму", - зазначила Маркарова.

За її словами, також урядові вдалось доповнити проект бюджету дуже важливими соціальними програмами на загальну суму понад 1 млрд грн, а також додатковими коштами на будівництво аеропортів і мостів.

При цьому міністр додала, що додаткові програми дали відповідь на запити народних депутатів під час обговорення першого проекту бюджету в парламенті.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у неділю ввечері ухвалив проект Бюджету-2020 до другого читання у Верховній раді.

Українські Національні Новини

Політика