do-floridi-rukhayetsya-uragan-ian

До Флориди рухається ураган "Іан"

 • 363398 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Влада штату Флорида закликала жителів прибережних районів підготуватися до потенційно небезпечного урагану "Іан", як очікується, він може обрушитися на цей регіон найближчими днями. Про це повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Губернатор Рон Десантіс оголосив надзвичайний стан у всьому штаті Флорида. Він закликав всіх жителів негайно розпочати підготовку до урагану "Іан".

Також губернатор звернувся до адміністрації Джо Байдена з проханням оголосити федеральне надзвичайне становище, що надасть місцевій владі додаткове фінансування і приведе в готовність Національну гвардію США.

Очікується, що стихія може обрушитися на південь Флориди у понеділок увечері або у вівторок.

За інформацією Національного центру з ураганів, спочатку очікується, що тропічний шторм уразить Ямайку, Кубу та Кайманові острови. Як зазначається, потім він може посилитися і біля узбережжя Флориди перейде в категорію урагану.

Наголошується, що співробітник округу Монро, адміністративним центром якого є острів Кі-Уест - найпівденніша точка Сполучених Штатів - повідомив, що місцева влада ще не ухвалила рішення про евакуацію, але може провести повторну оцінку ситуації.

Мер міста Сарасота Ерік Арройо закликав мешканців готуватися до стихійного лиха.

Цитата

"Будьте активними, переконайтеся, що ви запаслися ліками. Зробіть невеликі запаси води, предметів першої потреби", - зазначив він.

Нагадаємо 

Тайфун обрушився на центральну Японію, принісши проливні дощі, внаслідок чого загинули двоє людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу