do-kharkova-znovu-zavezli-malyariyu-z-nigeriyi

До Харкова знову завезли малярію з Нігерії

 • 11313 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. У Харківській області зафіксували уже сьомий випадок малярії від початку 2018 року. Цього разу захворів студент із Нігерії, повідомили УНН у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

"25 серпня 2018 року зареєстровано завізний випадок малярії у громадянина Республіки Нігерія, який 18 серпня 2018 року прибув на навчання у вищий навчальний заклад Харкова", - повідомили у лабораторному центрі.

При проведенні епідеміологічного розслідування було встановлено, що у хворого 22 серпня з’явилися скарги на слабкість, головний біль, нудоту, підвищення температури тіла до 40° С. При цьому він не звертався за медичною допомогою.

"Вперше звернувся за медичною допомогою 25 серпня до підстанції швидкої медичної допомоги №1, каретою якої доставлений до комунального закладу охорони здоров’я "Обласна клінічна інфекційна лікарня" та госпіталізований з діагнозом малярія. У ході клінічного дообстеження хворому діагноз підтверджено", - додали у лабораторного центрі.

В осередку за місцем проживання хворого проведено епідеміологічне розслідування та запроваджено комплекс протиепідемічних заходів.

"За поточний період 2018 року в Харківській області зареєстровано 7-й випадок малярії. Серед захворілих - два жителі області, які перебували в країнах африканського континенту", - вказали в установі.

Нагадаємо, у Харкові 4 серпня 2018 року уже було зареєстровано завізний випадок малярії у громадянина Республіки Нігерія, який прибув до міста у приватних справах.

Українські Національні Новини

Суспільство