do-khersona-ogolosili-evakuatsiyu-z-livogo-berega-dnipra

До Херсона оголосили евакуацію з лівого берега Дніпра

 • 1095027 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич у Telegram оголосив про евакуацію охочих з лівого берега Дніпра до міста Херсон, пише УНН.

Цитата

"3-5 грудня знімається заборона перетину річки Дніпро на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби. Це робиться для того, аби люди, які знаходяться на дачах на лівому березі Дніпра, могли евакуюватися до Херсона", - повідомив голова ОВА.

Деталі

Херсонська ОВА, як вказано, повідомляє, що "з 3 грудня (субота) по 5 грудня (понеділок) включно, триватимуть гуманітарні заходи щодо евакуації українських громадян, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро у дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію".

Евакуація, як повідомляється, необхідна "через можливу активізацію бойових дій на цій території". Тож у вказаний період буде знято заборону виходу на воду, але тільки у світлий час доби. Річкові переходи будуть дозволені на ділянці Річковий вокзал. На інших ділянках річки дозволу на переправу у названі дати не буде.

"У разі виникнення потреби у додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці", - вказав голова ОВА.

Під час евакуації необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України.

Доповнення

11 листопада Херсон повернувся під контроль України.

Українські Національні Новини

Суспільство