do-kintsya-2021-roku-yes-pozhertvuye-200-mln-doz-vaktsini-proti-covid-19-krayinam-z-nizkim-rivnem-dokhodiv

До кінця 2021 року ЄС пожертвує 200 млн доз вакцини проти COVID-19 країнам з низьким рівнем доходів

 • 17830 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Країни ЄС досі пожертвували лише невелику частину своїх запасів вакцини проти COVID-19 біднішим країнам. Європейський Союз пообіцяв допомогти в вакцинації найбільш вразливих країн світу. Про це інформує УНН з посиланням на сайт Єврокомісії.

Деталі

Країни-члени ЄС, загальне доросле населення яких становить 365 мільйонів осіб, на даний момент отримали близько 500 мільйонів доз вакцин від фармацевтичних компаній і, як очікується, отримають ще близько 1 мільярда доз до кінця вересня.

На сьогодні через COVAX було доставлено 122 мільйони доз в 136 країн світу.

На Всесвітньому саміті охорони здоров'я в Римі 21 травня 2021 року президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен оголосила, що до кінця 2021 року ЄС поділиться з країнами з низьким і середнім рівнем доходів не менше ніж 100 мільйонами доз вакцини, в основному через COVAX.

Президент Єврокомсії Урсула фон дер Ляйен сказала: "Команда Європи бере на себе відповідальність допомагати світу боротися з вірусом всюди. Вакцинація має ключове значення, тому важливо забезпечити доступ до вакцин проти COVID-19 для країн всього світу. До кінця цього року ми передамо більше 200 мільйонів доз вакцини COVID-19 країнам з низьким і середнім рівнем доходів".

Контекст

Всесвітня організація охорони здоров'я раніше закликала західні уряди пожертвувати вакцини програмі COVAX, щоб забезпечити справедливий розподіл серед найбідніших верств населення світу.

Нині, у всьому світі було зроблено тільки 135 мільйонів щеплень, що в значній мірі залежать від донорських пожертвувань.

План закупівлі вакцини був "тимчасово зірваний" через виробничі проблеми виробників вакцин і експортні обмеження в Індії.

ЄС отримав достатньо вакцини, щоб повністю прищепити 70% дорослого населення, в той час як в Південній Африці тільки 7% дорослого населення вакциновані, а в Нігерії - тільки 1%.

Багато держав-членів ЄС обмежилися використанням вакцин від AstraZeneca і J & J через дуже рідкісні побічні ефекти із згортання крові.

Додамо

Німеччина, найбільша країна ЄС, пообіцяла 33 мільйони пожертвувань вакцини, 30 мільйонів з яких - AstraZeneca і J & J. Німецькі офіційні особи заявили, що розподіл вакцин почнеться вже у серпні.

Франція є провідним донором ЄС за обсягом внесків. Вона обіцяла пожертвувати 60 мільйонів доз, в першу чергу для програми COVAX. Але поки пожертви склали всього близько 800 тисяч доз, половина з яких були відправлені ​​в колишні колонії Сенегалу, Мавританії і Буркіна-Фасо.

Українські Національні Новини

Новини Світу