do-kintsya-2023-roku-krayini-kreditori-vidterminuvali-borgovi-viplati-ukrayini

До кінця 2023 року: країни-кредитори відтермінували боргові виплати України

 • 180064 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Представники Групи кредиторів України та уряду України провели віртуальну зустріч для укладення Меморандуму про взаєморозуміння з метою виконання призупинення обслуговування боргу, оголошеного 20 липня 2022 року, передає УНН із посиланням на повідомлення Мінфіну США.

Деталі

За даними Мінфіну США, цей Меморандум пом’якшує тиск України на ліквідність і дозволяє її уряду збільшити соціальні витрати, витрати на охорону здоров’я та економіку у відповідь на невиправдану, неспровоковану та незаконну агресивну війну Росії.

Під час зустрічі міністр фінансів України охарактеризував економічну та фінансову ситуацію в своїй країні та представив заходи, вжиті його урядом за останні кілька місяців для підтримки української економіки в умовах війни.

Цитата

"Група привітала реформи, здійснені урядом України для подолання економічних і фінансових наслідків війни. Крім того, Група привітала укладення угоди з власниками облігацій та власниками гарантій щодо відстрочення виплати боргу на два роки, що є суттєвою підтримкою для уряду та народу України", - йдеться у повідомленні Мінфіну США.

Додамо

У Групі зазначили, що продовжать тісно координувати та оцінювати ситуацію за підтримки МВФ та Світового банку.

Довідкова інформація: До групи кредиторів України входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та Сполучені Штати Америки. До групи спостерігачів входять Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Українські Національні Новини

Політика