do-kintsya-travnya-zavershitsya-viprobuvannya-zhinochoyi-viyskovoyi-formi

До кінця травня завершиться випробування жіночої військової форми

 • 248940 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. До кінця травня цього року завершиться наступний етап випробування жіночої військової форми, нову партію зразків якої виготовлять для передачі у підрозділи. Окрім цього, у ЗСУ тривають дослідні випробування зразків білизни для військовослужбовиць, повідомляє Міноборони України, передає УНН

Деталі

Відповідні рішення Центральне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ обговорило з представниками вітчизняних виробників та громадських організацій під час спільної наради. Також вони проаналізували результати першого етапу експериментального носіння нових зразків жіночої форми.

Присутні запропонували варіанти конструктивних змін до діючої моделі костюма літнього польового з урахуванням особливостей анатомії жіночої фігури та продемонстрували чотири нових зразки літнього однострою. За результатами зустрічі Управління матзабезпечення ухвалило рішення виготовити нову партію зразків форми для передачі у підрозділи, і, як "очікується, її випробування завершиться до кінця травня".

Також наразі у війську тривають дослідні випробування зразків жіночої білизни, наданих громадськими організаціями "Forma two" та "Смілива Україна". Якщо вони отримають схвальні відгуки військовослужбовиць, Управління матзабезпечення до травня розробить відповідну технічну специфікацію Міноборони.

Цитата

"На сьогодні у ЗСУ служать 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч - є цивільними працівницями, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок. Окрім зручної форми, ми також продовжуємо і роботу щодо забезпечення наших захисниць і бронежилетами з урахуванням антропологічних особливостей.

Експериментальний зразок бронежилета для жінок вже розроблено, проведено низку робочих зустрічей із представниками потенційних виробників, які спроможні виготовляти бронежилет для захисниць. Після проведення технічної специфікації і успішних польових випробувань, бронежилети будуть поставлені на забезпечення до Збройних Сил України. Я сподіваюсь, вже скоро ми зможемо прозвітувати про позитивні результати", - сказав міністр оборони Олексій Резніков.

Нагадаємо

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр розкрила основні фейки кремлівської пропаганди про мобілізацію жінок та надсилання повісток у додаток "Дія".

Вона пояснила: "У нас не мобілізовують жінок без їхньої згоди, навіть медиків. І не направляють без їхньої згоди на передній край. Якщо військовозобов’язана жінка отримує повістку - це для уточнення даних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні досі не затверджений стандарт жіночої військової форми - експертка розповіла про проблеми жінок в армії

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині тактика ворога схожа до більш класичної - ОВА

     • 274185 переглядiв