do-kiyeva-pribuli-parlamentari-z-irlandiyi-zustrilisya-iz-zelenskim-i-shmigalem

До Києва прибули парламентарі з Ірландії: зустрілися із Зеленським і Шмигалем

 • 90456 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Сьогодні до Києва прибули голова верхньої палати парламенту Ірландії Марко Дейлі та голова нижньої палати парламенту Шон О’Фаріл. Вони вже зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram політиків.

Деталі

"Ірландія з перших днів війни допомагає Україні. Вдячний голові верхньої палати парламенту Ірландії Марку Дейлі та голові нижньої палати парламенту Шону О’Фарілу за візит і підтримку суверенітету нашої держави! Важливо залишатися об'єднаними й продовжувати разом боротися проти тиранії", – написав Зеленський.

Під час зустрічі Зеленський підкреслив важливість посилення скоординованого, єдиного тиску на агресора з боку міжнародних партнерів України, а саме – введення шостого пакету санкцій Євросоюзу проти рф.

Зі Шмигалем парламентарі обговорили глобальні виклики, спричинені повномасштабним вторгненням росії в Україну. Прем'єр-міністр України подякував Ірландії за надання гуманітарної, фінансової допомоги та захисного спорядження і закликав надати будь-яку допомогу в розмінуванні територій.

"Поінформував спікерів про роботу над планом відновлення України та важливу роль Європейського Союзу в цьому процесі. Висловив вдячність ірландським партнерам за поради, які вони надають нашій країні на шляху євроінтеграції. Переконаний, що вступ України посилить ЄС", – зазначив Шмигаль.

Нагадаємо

У Міжнародному суді ООН 42 держави стали на бік України у справі проти рф. 

Українські Національні Новини

Суспільство