do-kiyeva-pribuv-pershiy-leopard-dali-yikh-bude-bilshe-reznikov

До Києва прибув “перший” Leopard, далі їх буде більше – Резніков

 • 906897 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. До Києва прибула модель зменшеного бойового танку Leopard-2. Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що танків буде прибувати до України ще більше, передає УНН.

Цитата

“До Києва прибув “перший” Leopard 2. Їх буде більше. Дякую канцлеру Німеччини, моєму колезі Борису Пісторіусу та німецькому народові. Танкова коаліція йде… до перемоги”, – написав Резніков у своєму Twitter.

BREAKING: The «first» Leopard 2 has arrived in Kyiv
There will be more of them.
Thank you to @Bundeskanzler my colleague Boris Pistorius and the German people.
The tank coalition is marching... to victory! pic.twitter.com/4VY2YaovBi

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) February 7, 2023

Доповнення

За даними Spiegel, Рада безпеки уряду Німеччини схвалила постачання 178 танків Leopard 1 для України з промислових запасів, що значно більше, ніж було оголошено раніше.

Контекст

Наразі Німеччина розглядає можливість викупу 15 танків Gepard, які продала Катару, але може зіткнутися з деякими проблемами, оскільки боєприпаси для них виробляються в Швейцарії, яка досі відмовлялася дозволити реекспорт в Україну на підставі того, що це порушило б її нейтралітет. Однак, деякі швейцарські законодавці наполягають на тому, щоб країна переглянула свою позицію.

Після кількох тижнів інтенсивного тиску з боку своїх партнерів Німеччина оголосила минулого тижня, що схвалить постачання Україні близько 80 танків Leopard 2.

Велика Британія також пообіцяла відправити Києву кілька своїх танків Challenger 2, а США заявили, що відправлять 31 танк M1 Abrams.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    НАТО приспустило прапори на знак солідарності з Туреччиною

     • 808770 переглядiв