do-mvs-nadiyshlo-blizko-32-tisyach-zvernen-vid-rosiyan-schodo-rozshuku-svoyikh-viyskovikh-v-ukrayini

До МВС надійшло близько 32 тисяч звернень від росіян щодо розшуку своїх військових в Україні

 • 160096 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Міністерство внутрішніх справ України отримало близько 32 тисяч звернень щодо розшуку російських солдатів від їхніх родичів. Близько 12 тисяч із таких звернень надійшли на "гарячу лінію" довіри відомства. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів, пише УНН.

Цитата

“Я б не сказав, що це наразі таке масове явище… Дійсно, була велика така масовість десь на початку березня, а наразі це вже більш така звичайна ситуація. Дійсно, ми отримали десь 12 тисяч звернень, навіть, можливо, більше, на нашу лінію довіри, яка якраз була створена саме для російських громадян, і понад 20 тисяч ми отримали з такого спецбота від Телеграм-каналу «Ищи своих», – уточнив Андрусів.

Деталі

Він зазначив, що росіяни, коли телефонують на гарячу лінію, залишають контакти своїх солдатів – чоловіків, синів, яких вони шукають і щодо яких у них немає жодної інформації.

“Ми навіть телефонуємо часто і питаємо, чому, наприклад, ви це пишете, чому ви не можете своїх розпитати, - і вони кажуть, що їм брешуть. Тобто, є там таке розуміння. І враховуючи такі обсяги звернень, то я думаю, що насправді це розуміння дуже сильно росте у рф, просто це не виказується, тобто, так само як й у радянському союзі”, - пояснив радник міністра.

Доповнення

Втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 25 650 осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство