do-mzs-ukrayini-viklikali-posla-serbiyi

До МЗС України викликали посла Сербії

 • 15842 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. До Міністерства закордонних справ України було запрошено Посла Сербії в Україні Ацу Йовановича. Про це повідомляє пресслужба МЗС, передає УНН.

"24 лютого 2020 року до Міністерства закордонних справ України було запрошено Посла Сербії в Україні Ацу Йовановича та висловлено глибоку стурбованість у зв’язку з фактом розміщення на російському стенді в рамках Міжнародного туристичного ярмарку в місті Белград назви і символіки так званої "Республіки Крим", - пояснили в міністерстві.

Зі слів дипломатів, увагу Посла Сербії було привернуто до неприпустимості спроб легалізації Російською Федерацією на міжнародній арені окупації Автономної Республіки Крим, а також передано вимогу, аби подібні факти не повторювались у майбутньому.

"Посол Сербії визнав зазначений прикрий факт, а також підтвердив незмінність підтримки територіальної цілісності та державного суверенітету з боку Сербії", - додали у МЗС.

Як повідомляв УНН, раніше до Міністерства закордонних справ України було запрошено Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Бартоша Ціхоцького.

Українські Національні Новини

Політика