do-nimechchini-povernulisya-ponad-sto-dzhikhadistiv-islamskoyi-derzhavi

До Німеччини повернулися понад сто джихадистів "Ісламської держави"

 • 12570 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Понад сто джихадистів терористичного угруповання "Ісламської держави", які повернулися після розгрому основних сил у Сирії та Іраку до Німеччини, мають бойові підготовку або досвід. Про це повідомляє dpa із посиланням на відповідь МВС ФРН, інформує УНН.

"Спецслужби мають інформацію щодо більш як сотня бойовиків "Ісламської держави", які повернулися до Німеччини, брали активну участь у бойових діях в Сирії або Іраку чи пройшли там підготовку", - йдеться у відповіді на запит.

За даними МВС Німеччини, поліція розслідує діяльність цих людей, деякі справи розглядаються у суді. У відомстві не назвали кількість вироків, але розповіли, що вона перебуває у "двозначному діапазоні".

У міністерстві також припускають, що за останні кілька років з Німеччини до Сирії чи Іраку виїхали понад 1060 ісламістів. Близько третини з них повернулися назад.

"Влада застосовує щодо цих ісламістів "цілісний підхід", що передбачає кримінальне переслідування, відстежування діяльності з боку правоохоронних органів, а також дерадикалізацію та реінтеграцію, розповідають у міністерстві", - пише видання.

Нагадаємо, у квітні поліція провела обшуки на заході Німеччини. Правоохоронці затримали чотирьох чоловіків, яким закидають підготовку терактів від імені "Ісламської держави".

Як повідомлялося раніше в УНН, в Іраку заявили про арешт лідера угруповання "Ісламська держава".

Українські Національні Новини

Новини Світу