do-norvegiyi-vidpravlyat-800-angliyskikh-viyskovikh-dlya-strimuvannya-rf

До Норвегії відправлять 800 англійських військових для стримування РФ

 • 7568 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. У 2019 році Велика Британія перекине 800 військовослужбовців на нову військову базу на півночі Норвегії. Цей захід буде прийнята в рамках розроблюваної Лондоном "стратегії оборони Арктики" від російської загрози, заявив міністр оборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон в інтерв'ю виданню The Sunday Telegraph, з посиланням на DW повідомляє УНН.

Зокрема, Вільямсон вказав, що Росія відновила роботу залишилися з часів СРСР військових баз і збільшила активність підводних човнів в регіоні до рівня, близького до того, який був за часів Холодної війни.

У зв'язку з цим британська влада бачать необхідність продемонструвати свою присутність в Арктиці і захищати свої інтереси в цьому регіоні, зазначив глава Міноборони Великой Британії.

Крім англійців, на новій військовій базі будуть розміщені військовослужбовці Норвегії, США та Нідерландів, повідомив Вільямсон.

За його словами, в жовтні і листопаді будуть проведені найбільші з часів холодної війни військові навчання. У них братимуть участь 40 тисяч солдатів і офіцерів з 30 країн НАТО і їх партнерів, а також 130 літаків, 70 кораблів і понад 10 тисяч транспортних засобів. Під час маневрів буде відпрацьовуватися сценарій вторгнення у берегів Норвегії.

Нагадаємо, Велика Британія посилить військову підтримку України, збільшивши присутність патрулів Королівського морського флоту в Чорному морі у 2019 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу