do-novogo-paketu-sanktsiy-yes-vklyucheno-11-fizichnikh-ta-7-yuridichnikh-osib-pvk-vagnera-detali

До нового пакету санкцій ЄС включено 11 фізичних та 7 юридичних осіб ПВК “Вагнера”: деталі

 • 1090182 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Європейський Союз вніс до десятого пакету санкцій 11 фізичних і 7 юридичних осіб, причетних до діяльності ПВК “Вагнера”. Про це УНН пише з посиланням на прес-службу Європейської Ради.

Деталі

ЄС ухвалив включити вісім фізичних і сім юридичних осіб, причетних до серйозних порушень прав людини в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) і Судані, а також одну фізичну особу, відповідальну за дії, що загрожують миру, безпеці або стабільності Малі.

Ще двох осіб занесли до списку у зв'язку з діями, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Серед перерахованих – два командири ПВК “Вагнера”, які брали активну участь у захопленні міста Соледар в Україні в січні 2023 року, глава угруповання, що базується в Малі, де найманці були причетні до актів насильства і численних порушень прав людини, включно з позасудовими розправами, а також різні високопоставлені члени угруповання.

До списку санкцій також потрапили: радник із безпеки президента ЦАР, представник “вагнерівців” у країні, а також відомі члени групи, які виконують оперативні функції або керують “провагнерівськими” пропагандистськими та дезінформаційними” кампаніями.

Обмеження запровадили проти компаній: Meroe Gold, M-Invest, Lobaye Invest Sarlu і Diamville – за участь у незаконній торгівлі золотом і алмазами, насильно награбованими в місцевих торговців, які діяли в ЦАР.

Російський фонд захисту національних цінностей (FDNV), також зазначений у списку, як і його голова, оскільки пов'язаний з ПВК “Вагнера” і головою угруповання Євгеном Пригожиним.

Крім того, центральноафриканську радіостанцію Lengo Sengo також внесено до списку за участь в операціях впливу в інтернеті від імені Росії і групи ПВК “Вагнера” з метою маніпулювання громадською думкою.

Цитата

“Усі перераховані сьогодні особи підлягають замороженню активів, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. На фізичних осіб додатково поширюється заборона на поїздки, яка не дозволяє їм в'їжджати або перетинати території ЄС транзитом”, – йдеться в заяві ЄС.

Доповнення

Як писав УНН, до десятого пакету санкцій Європейського Союзу проти РФ увійшли, серед іншого, 121 фізична та юридична особа, торгівля та пропагандистські російські ЗМІ.

Українські Національні Новини

Новини Світу