do-privatizatsiyi-tsogo-roku-gotuyetsya-blizko-300-malikh-i-serednikh-pidpriyemstv-premyer

До приватизації цього року готується близько 300 малих і середніх підприємств – Прем’єр

 • 15483 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. До приватизації готуються малі та середні підприємства в Україні, у той час як великі топ-підприємства – у цих умовах в цьому кварталі говорити про їхню приватизацію не дуже коректно через ситуацію у світі на фоні пандемії. Про це розповів на брифінгу Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи, коли у країні почнеться активна приватизація державних підприємств, передає кореспондент УНН.

“Звісно, треба ось цю величезну кількість неефективно керованих державних малих, мікропідприємств — їх треба швидко приватизувати та дати змогу людям навести там порядок, заробляти гроші, створити нові робочі місця. Така стратегія є, з Фондом держмайна ми її опрацьовуємо. У цьому році готується близько 300 малих і середніх підприємств. Стосовно великих топ- підприємств, ми розуміємо, що в цих умовах в цьому кварталі говорити про їхню приватизацію не дуже коректно, адже не буде ринкової ціни”, — зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що є план і графік, розроблені з Фондом держмайна.

“Ми плануємо приватизацію і малу, і середню, і велику. Вона в різній кількості, у різних межах позначена”, — запевнив Прем’єр.

Нагадаємо, що станом на 14 травня 2020 року очікувалося проведення 191 аукціону з продажу об’єктів малої приватизації. Загальна стартова ціна — 113 млн грн.

Українські Національні Новини

Економіка