do-proektu-byudzhetu-ssha-na-2022-rik-zaklali-756-mln-dol-dopomogi-ukrayini

До проекту бюджету США на 2022 рік заклали 756 млн дол. допомоги Україні

 • 18111 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Проект бюджету США на 2022 рік передбачає загальний обсяг допомоги Україні у 756 мільйонів доларів. Про це повідомив під час брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Проект бюджету США на 2022 рік передбачає загальний обсяг допомоги Україні у 756 млн доларів, зокрема на зміцнення безпеки - 400 млн доларів. Але наша мета - 1 млрд доларів підтримки - залишається незмінною, і ми впевнено до неї рухаємося", - сказав Кулеба.

Доповнення

Акт гарантування сувернітету України шляхом посилення її оборони (The Guard/Guaranteeing Ukraine’s Autonomy by Reinforcing its Defense Act) зареєстрували днями у Сенаті США.

У ньому пропонується надати Україні 450 млн доларів фінансової допомоги на військові потреби, додатково до цього ще 100 млн доларів на такі критичні речі, як протиповітряна оборона та протикорабельні ракети, скоординувавши зусилля Держдепу та Міноборони США з союзниками, надати Україні ключові системи і потужності сумісні з тим обладнанням і боєприпасами, які використовують наші збройні сили.

Також там є пропозиція збільшити фінансування міжнародної військової освіти та підготовки для українських офіцерів, посилити співпрацю між нашою і американською арміями. Як і посилити існуючі обмеження щодо військового співробітництва США і Росії, допоки Путін не припинить окупацію української території.

Окрім того, ним пропонується накласти негайні санкції проти оператора "Північного потоку-2" - компанії Nord Stream AG, оскільки цей трубопровід навмисно покликаний послабити та ізолювати Україну, збільшити залежність Європи від російської енергії, а також підірвати союзників і партнерів США по всій Європі, повідомив голова Нафтогазу Юрій Вітренко.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Офіційно: нардепи сьогодні зберуться на позачергове по РРО

     • 15091 переглядiв