do-psikhlikarni-z-vikna-yakoyi-vistribnuli-troye-nepovnolitnikh-navidalisya-predstavniki-ombudsmena

До психлікарні, з вікна якої вистрибнули троє неповнолітніх, навідалися представники омбудсмена

 • 8814 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Моніторингова група Офісу Омбудсмана відвідала психоневрологічну лікарню, де троє дівчат вистрибнули з вікна дитячого відділення. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу секретаріату.

Так, моніторингова група секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини для моніторингу дотримання прав дитини здійснила візит до Київської міської психоневрологічної лікарні № 1 у зв’язку з інформацію про те, що у ніч на 4 листопада дві 15-річні та 17-річна дівчини вистрибнули з вікна дитячого відділення ТМО "Психіатрія" у місті Києві, щоб втекти.

"З’ясовано, що внаслідок стрибка наймолодша постраждала, її госпіталізували. Дві інші продовжують лікування у дитячому відділенні психоневрологічної лікарні № 1, де їм було надано медичну допомогу. За вказаним фактом у закладі створено комісію щодо з’ясування обставин втечі дітей", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, моніторингова група поспілкувалася з персоналом лікарні, дівчатами-втікачами, а також ознайомилися з історіями хвороб дітей, у зв’язку з чим виникли питання щодо законності перебування дітей в лікувальному закладі, їх направлення, згоди законного представника та самих дітей на отримання психіатричної допомоги.

"З огляду на це, відкрито провадження Уповноваженого за фактом перебування в закладі дітей, зокрема із Київського міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, та готуються відповідні акти реагування", - зазначили в офісі уповноваженого.

Нагадаємо, у Києві троє неповнолітніх дівчат вистрибнули з вікна психіатричної лікарні. У результаті одна з них потрапила до лікарні зі травмами. Дівчат знайшли у тітки однієї з них.

Українські Національні Новини

Суспільство