do-rf-primusovo-pereselili-ponad-500-tisyach-ukrayintsiv-z-nikh-121-tisyach-ditey-kislitsya

До рф примусово вивезли понад 500 тис. українців, серед них 121 тис. дітей – Кислиця

 • 99807 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Понад 500 тисяч українців, з яких 121 тисяча – діти, примусово вивезли до росії з тимчасово захоплених територій України. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця на засіданні 19 квітня, пише УНН.

Цитата

"На сьогодні на територію росії було примусово перевезено понад 500 тисяч українців, у тому числі 121 тисяча дітей. Такі дії російських загарбників можна кваліфікувати як викрадення людей, і вони потребують рішучої реакції міжнародного співтовариства, насамперед відповідних структур ООН", - наголосив український постпред.

Деталі

Також зі слів Кислиці, станом на сьогодні понад 12 мільйонів людей залишили свої домівки через збройну агресію російської федерації, і багатьом з них немає куди повертатися.

Так, майже 5 мільйонів українців покинули Україну, в тому числі 2 мільйони дітей, а 7 мільйонів, у тому числі 2,5 мільйона дітей, є внутрішньо переміщеними особами.

"Ми закликаємо ООН надати свою допомогу для моніторингу ситуації та забезпечення безпечного повернення українських переміщених осіб, зокрема дітей, до безпечних місць в Україні чи інших країнах. Права українських дітей-переселенців мають бути захищені", - підкреслив дипломат.

Він наголосив також, що Україна також очікує більш активної участі у створенні гуманітарних коридорів, забезпеченні безпечної евакуації мирного населення та доставці гуманітарної допомоги тим, хто перебуває в зоні конфлікту.

Нагадаємо

Як писав УНН, за наявною інформацією станом на вечір 18 квітня на території Запорізької області зареєстровано 155 фактів викрадення цивільних осіб окупаційними військами російської федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП