do-richnitsi-vizvolennya-khersonschini-nbu-vipustiv-v-obig-pamyatnu-monetu-antonivskiy-mist

До річниці визволення Херсонщини: НБУ випустив пам'ятну монету "Антонівський міст"

 • 14536 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. До річниці звільнення Херсонщини з 10 листопада Національний банк України ввів в обіг пам’ятну монету "Антонівський міст". Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає УНН.

Цитата

"До річниці визволення Херсонщини від окупантів Національний банк відкарбував монету, яка щодня перебуватиме в обігу і символічно нагадуватиме про єднання, відвагу та витривалість українського народу в умовах російської агресії. Рік тому, під час втечі з правого берега Дніпра, війська агресора підірвали Антонівський міст, знищивши кілька його прогонів. І зараз він стоїть зруйнований, але з непохитною рішучістю очікує на Перемогу та повоєнне відновлення, щоб знову об’єднати правий та лівий береги незалежної і єдиної України. Віримо, що незабаром так і буде", – наголосив голова НБУ Андрій Пишний.

Деталі

Аверс пам’ятної монети "Антонівський міст" - як у звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року: на ньому в центрі, в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.

Проте на її реверсі зображено Антонівський міст та річку Дніпро, а також транспортні розв’язки на обох кінцях мосту.

Ці монети будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в обіг НБУ введе майже 10 млн штук таких пам’ятних монет.

Доповнення

Випуском цієї монети НБУ продовжує практику карбування обігових пам’ятних монет з воєнної тематики.

Зокрема, до кінця 2023 року планується введення в обіг ще однієї такої монети, що буде присвячена Збройним Силам України.

Раніше Національний банк ввів у обіг пам’ятні монети “Український борщ”, які продовжують серію “Національна спадщина”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний банк відкарбував монету на честь українських енергетиків

Українські Національні Новини

Суспільство