do-rozbudovi-transyevropeyskoyi-merezhi-vklyuchili-39-ukrayinskikh-proektiv

До розбудови Транс'європейської мережі включили 39 українських проектів

 • 9373 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. До розбудови Транс'європейської транспортної мережі включили 39 інфраструктурні проекти з України. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі з головою представництва Європейського Союзу в Україні Хюґом Мінґареллі, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінінфраструктури.

"39 українських інфраструктурних проектів, що передбачені «Drive Ukraine 2030», включені до індикативного плану розбудови Транс’європейської транспортної мережі", - зазначив Омелян.

За його словами, "Drive Ukraine 2030" - Національна транспортна стратегія України на період до 2030 року, схвалена Урядом минулого року, розроблена і, як планується, буде реалізуватись за підтримки європейських партнерів.

Індикативний план розбудови Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T) підготовлений Європейською комісією та Світовим банком з метою розвитку транспортного сполучення в країнах Східного партнерства.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в травні минулого року схвалив Національну транспортну стратегію до 2030 року  “Drive Ukraine 2030”.

Українські Національні Новини

Економіка